Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Stravična nesreća u Hrvatskoj: Vozio velikom brzinom, snimio vlastitu smrt

Mladi vozač mercedesa koji je u nedjelju oko 13 sati u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo sletivši automobilom u kanal nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tokom vožnje neprilagođenom brzinom je koristio mobitel.

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal, piše Jutarnji.hr.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka.

Mještani Zapolja na društvenim su mrežama komentirali kako je 31-godišnji vozač kroz naseljeno mjesto mercedesom jurio više od 180 kilometara na sat, piše portal Danica koji je dobio snimku od čitatelja.

Nakon toga, na društvenim mrežama pojavila se i videosnimka koju je snimio vozač u trenutku nesreće live prijenosom.

Snimka prikazuje zadnje sekunde prije nesreće i samu nesreću iz vozačeve perspektive, a na snimci se vidi kako vozač izlijeće s ceste pri brzini od 186 kilometara na sat.

Vozač koji je vozio 180 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobite.

Video Player

00:00
01:18

Vozač(31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom a prilikom vožnje koristio je mobitel. Protiv vlasnice vozila slijedi prekršajni nalog jer je dala auto osobi koja nema pravo vozit.

Vozač je kotačima zahvatio travnatu bankinu s desne strane ceste, sletio na kolni ulaz, potom se nastavio kretati pješačkom stazom na kojoj, srećom, u nedjelju popodne nije bilo nikoga. Nakon 50 metara je prednjim dijelom vozila udario u drveni električni stup, doslovce ga pokosio te vožnju nastavio stazom i udario u ogradu obiteljske kuće. Vozilo se zanijelo, prevrnulo, i stražnjim dijelom vratilo na cestu. Prednji dio vozila ostao je u odvodnom kanalu. Zbog prevelike brzine vozač je, neslužbeno doznajemo, izletio iz vozila i na mjestu poginuo. Više naselja na tom području ostalo je bez električne struje i telefonskih veza zbog udara u stup.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više