Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sud naredio da se oduzmu telefoni Skaki, Hadžibajriću i još trojici vijećnika

Općinski sud u Sarajevu je naredio privremeno oduzimanje mobilnih telefona gradonačelnika Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog istrage o trgovini utjecajem.

Osim telefona njih dvojice, također je naređeno da se ovi uređaji oduzmu i od gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića koji su članovi Naroda i pravde, te od SDP-ovca Muamera Mekića.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Podsjetimo, krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića podnio je predsjednik Naroda i pravde ElmedinKonaković zbog sumnje da su vršili trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a indirektno i na izbor gradonačelnika, gdje je kandidat bio Bogić Bogićević.

Nedavna dešavanja u Gradskom vijeću Grada Sarajevo su razlog za oduzimanje telefona gradonačelniku Sarajeva, načelniku općine i vijećnicima iz ovog grada.

Naime, na prvoj sjednici Vijeća bezuspješno je glasano za novo rukovodstvo s obzirom na to da tadašnja “Četvorka” nije imala većinu da izabere svog kandidata, a zatim nije postojao ni kvorum za održavanje sjednice i ponovno glasanje.

Zbog toga, nije izabran Bogić Bogićević za gradonačelnika, kao što je planirano ranije. Bogićević se povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, a u javnosti su krenule optužbe za utjecanje na glasanje vijećnika.

Elmedin Konaković je čak prilikom gostovanja na javnom servisu Federacije BiH pokazao poruke koje je poslao Željku Majstoroviću, a iz kojih se jasno vidi da sumnja da aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka lobira za glasanje protiv Ademovića.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više