Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Suđenje Sanjinu Sefiću po drugi put odgođeno jer je vještakinja odselila iz BiH

Suđenje Sanjinu Sefiću, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić, odgođeno je jer se ni na ovom ročištu nije pojavila vještakinja Anisa Rahmanović koja je radila DNK analizu.

Prema riječima tužiteljice Tužilaštva KS, Rahmanović više nije uposlenica Federalne uprave policije i živi van BiH. Zbog toga će kao vještakinja biti pozvana Elvira Karahasanović koja je također radila DNK analizu u ovom predmetu.

Ročište je održano velikom brzinom. Sudija Igor Todorović je tražio od tužiteljice da izloži bar jedan dokaz skraćeno. Tužiteljica je predala zapisnik o uviđaju MUP-a KS od 11. oktobra 2016. godine, u kojem su izneseni detalji o NN vozilu kojim je upravlja NN osoba, a koje je udarilo pješakinje Editu Malkoč i Selmu Agić u 21:43 sati na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prve transverzale.

U uviđaju se navodi kako je jedna od njih preminula na mjestu nesreće, dok je druga preminula u bolnici od zadobijenih povreda. Uviđaju je prisustvovao i tužilac. Potom je sudija kazao kako ne treba izlagati detalje i odgodio suđenje za 20. decembar u 12 sati kada će svjedočiti vještakinja Elvira Karahasanović.

Kako prenosi Klix, jučerašnjem ročištu prisustvovali su svi optuženi.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više