Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Supruga preminulog Fikreta Durakovića: “Ležao je u lokvi krvi! Vrištala sam, jaukala i molila, ali niko mi nije htio pomoći”

Vidno potresena porodica Duraković nas je upustila u svoj dom kako bi kazali pravu istinu o čovjeku koji je ugasio jedan život. Život, prije svega velikog čovjeka, muža, oca, humaniste i sportiste. Pedesetdvogodišnjeg Fikreta Durakovića je ubio prijatelj, koga je hranio i dao mu krov nad glavom, a sve zbog duga od 50 maraka.

Nemili događaj se desio u nedelju na Maloj pijaci u tuzlanskom naselju Bulevar oko podne. Ubijen sa dva udarca nožem u predjelu grudnog koša i leđa.

Supruga Samija Duraković: “Izgubila sam svoju ljubav, bio je moja podrška moj oslonac, nada. Sve smo radili skupa, imali smo svoje snove, ciljeve, a sada ostajem sama i ne znam kako ću dalje bez njega. Mlada sam izgubila majku ali nisam ovako patila.”

Kako nam je Semija ispričala, sve je počelo u prepirci jer je Fikret znao da ga Semir potkrada. Držao je štand na Maloj pijaci u tuzlanskom naselju Bulevar, gdje je prodavao cigarete. Za njega je radio Semir koji ga je izbo nožem zbog duga od 50 KM.

“Ostao mu je dužan 50 maraka, Fikret mu je rekao “ako me kradeš daj mi i to”. Tako je krenulo, riječ po riječ…“. Možda je on Fikretu nešto rekao što ga je navelo da mu opsuje nešto na što mu je Semir odgovorio: “Ako si frajer ajde još jednom?”, što je Fiktera navelo da krene prema njemu i kaže: “Sa se goniš…” na što je on izvadio nož i hinski krenuo na njega sa namjerom da ga ubije što je i uradio.“

Prije dvije noći sam ga vodila na gradinu bolio ga je želudac, to jutro sam ga pustila samog  i mislim da ću vječno žalit zbog toga. Kada sam čula da me zove mislila sam da mu je pozlilo. Kakav je to jek bio da sam ga čula kroz zatvoren prozor i muziku koja je treštila u stanu” – kroz suze je za naš portal rekla Semija Duraković. te dodala:

Ležao je na travi, čupala sam ga, pomagala. Kada sam ga okrenula krv je šrkljala… lokva krvi se stvarala, kona mi je bacila peškir da zaustavim ranu… Vrištala sam za pomoć, narod je prolazio niko mi nije htio pomoći“.

Mjesto gdje je izboden i ulica u kojoj je živio i preminuo.

Nikakavog sukoba niti nesuglasica nije bilo da se moglo nagovjestit da će se sve ovo desiti. Prije na dan  Samir je došao u Fikretov stan donio novac i prazne kutije, gdje su se njih dvojica dogovorili da će doći na pijacu da se dalje dogovaraju oko posla.

Kako nezvanično saznajemo Semir je kao maloljetnik ubio očuha za čije je ubistvo odslužio kaznu., a kako su nam kazali radnici na pijaci Semir i Fikret su se odlično slagali, bili su dobar tim, zajedno išli po robu.

U nevjerici su da je mogao to učiniti prijatelju koji ga je izdržavao. Dao mu je krov nad glavom, posao, sklonio ga sa ulice, da bi mu on tako krvnički i bez imalo savjesti vratio za svu pomoć koju mu je Duraković sa porodicom pružao.

Ranjeni Duraković se potom udaljio sa tog mjesta, a očevici kažu da je, u stanju šoka, krenuo kući jer je živio u obližnoj zgradi. Međutim, nedaleko od svoje zgrade je pao i ostao ležati. Tu ga je pronašla Hitna pomoć i prebačen je na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Jedan od očevidaca nam je kazao kako je trčao za njim sve dok nije pao ispred zgrade u kojoj je živio.

Supruga nam je rekla da je čula iz stana kako je zove.

“Kada sam došla na prozor vidjela sam ga kako leži, sletila sam i došla do njega. Plakala sam i pokušavala pomoći, molila sam ljude koji su prolazili da mi pomognu, barem da ga stavim u kola ali niko nije htio pomoći. Vrištala sam, bila van sebe.”

Ubrzo je stigla Hitna pomoć gdje je prebačen na Univerzitetski klinički centar Tuzla. Nažalost Duraković je na putu prema bolnici preminuo.

Prema riječima Fikretove sestre Maide, Tuzla zna kakav je Fikret bio.

Pomagao je svima, a naročito tom čovjeku. Plaćao mu režije, živio u njegovoj kući, donosio hranu, bio je prljav kćerka je dolazila čistila kuću. I šta sad da mislimo, tako da mu vrati za sve dobro što mu je uradio.

Ekipa SkillGym-a šokirana je gubitkom prijatelja, ali i poslovnog partnera.

“Ožalošćeni smo, izgubili smo velikog prijatelja i sportistu. Bio je jedan od sponzora KI turnira, pomagao i vodio mlade sportiste”

Jedan od Fikretovih prijatelja za naš portal je prokomentarisao nemili događaj.

Bio je stvarno dobar čovjek i drug. Sa njim nikad nisi mogao sjediti, a da se ne smiješ i da te stomak ne zaboli od smjeha… Pomogao bi ti u svakom pogledu i u bilo koja doba mogao si ga nazvati i računati na njega. Žao mi je stvarno što se to desilo, nisam mogao da vjerujem jer je stvarno bio dobar čovjek, iskren drug i veoma pozitivan.”

Kako prenosi glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović, Muratović se dobrovoljno predao službenicima MUP-a TK, a postoje indicije kako je s Durakovićem bio u prijateljskim i poslovnim vezama. Istraga se nastavlja.

“Osumnjičeni je saslušan kod postupajućeg tužioca i biti će upućen zahtjev Kantonalnom sudu u Tuzli, za određivanje jednomjesečnog istražnog pritvora. Stigao je i preliminarni nalaz obdukcije, a čekamo rezultate još nekih vještačenja”, istaknuo je glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Semir Muratović ubica Fikreta Durakovića

On je pojasnio kako je preliminarna istraga pokazala da je Duraković zadobio dva udarca nožem u predjelu grudnog koša i leđa. Tako teško ranjen krenuo je prema stanu u susjednoj ulici, ali je pao na zemlju. Ubrzo je pozvana Hitna pomoć, ali je Duraković na putu prema bolnici preminuo.

Ispraćaj i dženaza će se obaviti danas, utorak 13.2.2018 u 14 i 20h ispred Džindijske džamije a ukop na mezarju Borić.

Izvor: Fresh Press.info / Sunčica Kerošević

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više