Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sutra izjašnjavanje o novim mjerama: Vlada KS traži hitnu sjednicu Skupštine

Povodom razmatranja trenutne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i odlučivanja o daljim mjerama, danas je održan Kolegij Vlade Kantona Sarajevo.

“Imajući u vidu da sutra u 07:00 sati ističu mjere zabrane koje su bile određene za vikend, vodeći računa o složenosti epidemiološke situacije, kao i da donošenje određenih mjera može zahtijevati uključivanje Skupštine KS, zatražili smo da se o epidemiološkoj situaciji raspravlja na zasebnoj hitnoj sjednici Skupštine, čije održavanje smo tražili za 15.3.2021. godine, dakle odmah sutra. Dobili smo potvrdu o održavanju Kolegija Skupštine sutra ujutro u 08:30, a u cilju odlučivanja o zahtjevu Vlade i eventualnom zakazivanju hitne sjednice. Nakon odluke o održavanju sjednice, Vlada će se očitovati sa novim zaključcima i mjerama”, izjavio je premijer KS Edin Forto.

Podsjećamo, mjere zabrane za sve poslovne subjekte u Kantonu Sarajevo ističu sutra ujutro u 07:00 sati. Po isteku zabrane, poslovni subjekti nastavljaju se radom, poštujući sve propisane epidemiološke preporuke i naredbe.

Nastava će se odvijati, kako je ranije i rečeno, po online modelu do 26.3.2021. godine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više