Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svaka srpska porodica će dobiti po primjerak Dejtonskog sporazuma

Udruženje građana “Politikolog” danas je u Banjaluci promovisalo kampanju “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj” sa ciljem da do kraja godine po primjerak Sporazuma dobije svaka porodica i da se Srbi upoznaju sa njegovim izvornim sadržajem.

Predsjednik banjalučkog Udruženja građana

“Politikolog” Milan Ljepojević rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je uz pomoć Vlade Republike Srpske i premijera Radovana Viškovića odštampano 50.000 primjeraka Dejtonskog sporazuma, te da se očekuje štampanje još 350.000 primjeraka.

Građanima bi u vezi s tim trebalo da budu dostavljena ukupno tri dokumenta – Dejtonski sporazum, odnosno Opšti okvirni sporazum za mir, njegov Aneks četiri ili Ustav BiH i Aneks 10 kao Sporazum o civilnom sporovođenju mirovnog rješenja.

– Građanima je potrebno da se upoznaju sa izvornim sadržajem Dejtona i njegovim slovom koje je istina. Sve drugo, poput nasilnih promjena i raznih tumačenja Dejtona, koje su činili visoki predstavnici i drugi, jeste laž, falsifikat, manipulacija i obmana. Dakle, istina je slovo, a ne duh Dejtona i borimo se za istinu – pojasnio je Ljepojević.

On je naveo da će, osim dostavljanja na kućne adrese, dokumenti Dejtonskog sporazuma biti dijeljeni građanima na trgovima u opštinama i gradovima širom Srpske, te je u tom smjeru pozvao institucije, javne medije, političke i druge subjekte da pomognu.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više