Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sve teža situacija u BiH – Imamo više od 720 novooboljelih, 29 osoba preminulo

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata na koronavirus pozitivno je još 727 osoba. Nažalost u istom periodu preminulo je još 29 osoba.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljena su 1822 uzorka, od kojih su 473 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 21 novi smrtni ishod.

Istovremeno, u posljednja 24 sata u manjem bh. entitetu izvršeno je testiranje 796 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 225 osobe.

Radi se o 113 muških i 112 ženskih osoba, od kojih je 20 mlađe, 154 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 109 osoba je iz Banja Luke, 32 iz Bijeljine, 23 iz Trebinja, 14 iz Višegrada, 10 iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Teslića, po tri iz Kalinovika, Laktaša i Ljubinja, po dvije iz Bileće, Dervente, Doboja, Lopara i Donjeg Žabara i po jedna iz Vlasenice, Kotor Varoša, Milića, Pala, Ribnika, Rudog, Srpca, Ugljevika, Čelinca i Bosanskog Šamca.

Također, u posljednja 24 sata prijavljeno je osam smrtnih slučajeva.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 29 novih slučajeva zaraze virusom korona.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više