Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svi optuženi u predmetu “Respiratori” izjasnili se da nisu krivi

Svi optuženi u predmetu “Respiratori” – Fadil Novalić, Fahrudin Solak, Fikret Hodžić, Jelka Milićević, kao i pravni subjekt Srebrena malina izjasnili su se da nisu krivi.

Na prvom ročištu koje se održalo na Sudu Bosne i Hercegovine optuženi su odbacili sve navode optužnice.

Kao prvooptuženi navode optužnice odbacio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, slijedili su Fahrudin Solak, Fikret Hodžić i Jelka Milićević. Fikret Hodžić izjašnjavao se i po krivici pravnog subjekta Srebrene maline.

Braniteljica Novalića advokatica Vasvija Vidović kazala je poslije ročišta kako se očito želi napraviti slučaj “Sanader” u našoj zemlji te kako se unaprijed stvorila predodžba o krivnji.

“Jedan ovakav slučaj je očito nekom potreban”, kazala je Vidović te navela kako se Tužilaštvo mješalo i onemogućavalo proces instaliranja uvezenih respiratora.

Novalić, Solak i Hodžić se terete za udruživanje radi činjenja kaznenih djela u vezi sa djelima “zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje službene isprave i povredu obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falsifikovanje ili uništavanje”, dok se Jelka Milićević tereti za nesavjestan rad u službi.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više