Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Češki general zna kad je najbolji momenat za napad na Rusiju

Češki general-major u rezervi Hinek Blaško u intervjuu za “parlamentnu list” komentirao je mogući sukob između Rusije i NATO i kao odgovor ispričao vic.

Novinari su podsjetili časnika da se NATO oružje, uključujući i oružje za masovno uništenje, nalazi sve bliže ruskim granicama. Jedan čitatelj novina pitao je da li se treba plašiti najgoreg – sukoba Sjevernoatlantskog pakta s Rusijom.

General je na pitanje odgovorio vicem.

“Na internetu ide ovakav vic. Obama i njegovi generali raspravljaju u Pentagonu i ne mogu dogovoriti kada je najbolje napasti Rusiju. Na kraju pitaju Francuze. Francuzi kažu: ‘Mi ne znamo, ali sigurno ne na zimu. Stvar će se loše završiti ‘. Onda su odlučili da pitaju Nijemce. Nijemci su odgovorili:’ Mi ne znamo, ali sigurno ne na ljeto. Već smo pokušali ‘. Što učiniti? Netko je predložio da pitaju Kineze, jer su oni progresivni i uvijek imaju nove ideje. Pitali su Kineze: ‘Kada je najbolje vrijeme da se napadne Rusija?’ Kinezi odgovaraju: Upravo sada! Rusija je počela graditi ‘Snagu Sibira’, ‘Turski tok’, kosmodrom ‘Vostočni’, most na Krimu, au bliskoj budućnosti Rusi žele unaprijediti Bajkalsko-Amursk magistralu, grade nove sportske objekte za Svjetsko prvenstvo u nogometu i atletici, planiraju proizvode naftu na Arktiku … Sve u svemu, sada im je potrebno što je moguće više zarobljenika! – odgovorio je general.

Blaško je, također, citirao djelo Jaroslava Hašeka “Doživljaji dobrog vojaka Švejka u svjetskom ratu”. Novinari su ga pitali da li bi se u slučaju “tradicionalnog rata s Rusijom” mogli ponoviti neki događaji iz Prvog svjetskog rata – “mnoštvo dezertera, stvaranje tzv . legije i tako dalje “.

“Okružni načelnik i ja smo uvijek govorili: ‘Patriotizam, odanost dužnosti, usavršavanje, to je pravo oružje u ratu’. Podsjećam vas na to upravo danas, kada će naše trupe uskoro preći preko granice – kao odgovor general je citirao Hašeka.

U intervjuu je Blaško, također, dao potporu predsjedničkom kandidatu na izborima u SAD Donald Trump, argumentirajući je time što on ne može zamisliti ženu na čelu najmoćnije države svijeta, poslije “svega što smo doživjeli s najmoćnijom ženom u Europi”.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više