Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hillary Clinton se obratila javnosti: Trump je naš predsjednik, ja vjerujem u SAD

Hillary Clinton se prvi put obratila javnosti nakon što je izgubila utrku za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Clinton je naglasila da je ovo bolno i da se pripremalo već dugo.

“Naša kampanja nikada se nije ticala jedne osobe ili jednih izbora. Radilo se o zemlji koju volimo, da gradimo SAD koja ima nadu i inkluzivna, a vidjelo smo da je naša nacija više podijeljena nego što smo mislili. Vjerujem u SAD i uvijek ću vjerovati.”

Kazala je da prihvata ovaj rezultat i da svi trebaju gledati u budućnost.

“Donald Trump će biti naš predsjednik. Naša demokratija se zasniva na mirnom prenosu vlasti. To poštujemo i njegoujemo. Svi smo jednaki po pravima. Mi poštujemo ove vrijednosti i moramo ih odbraniti”, izjavila je Clinton.

Naša ustavna demokratija zahtijeva učešće ne svake četiri godine, već stalno, smatra Clinton.

“Trebamo poboljšati ekonomiju za sve, zaštiti državu i planetu i slomiti sve prepreke koje sprečavaju Amerikance da ispune svoje potencijale. Sve vrijeme smo govorili jednim glasom da je američki san dovoljno veliki za sve ljude, za sve vjere, sve rase, svenacije, žene, muškarce, ljude sa invaliditetom, LGBT populaciju… Naša odgovornost kao građana je da nastavimo raditi s naše strane da izgradimo bolju i pravičniju Ameriku”, rekla je Clinton.

Zahvalila se svim ljudima koji su radili s njom tokom kampanje i izbora, te poručila da Amerika treba biti zahvalna Baracku i Michael Obami.Bilo je zadovoljstvo raditi sa svim ovim ljudima.

“Naša zemlja im je dužna i duguje ogromnu zahvalnost.”

Poručila je svim djevojčicama Amerike da zaslužuju svaku šansu i priliku i da trebaju ići za svojim ciljevima te ih ostvariti.

“Zahvalna sam našoj zemlji na svemu što mi je dala. Svoje blagoslove brojim svaki dan i zahvaljujem što sam Amerikanka. Vjerujem duboko da radimo zajedno, da poštujemo razlike, da smo jaki u našim ubjeđenjima i ljubavi u SAD. Naši najbolji dani su tek pred nama. Jači smo zajedno i ići ćemo naprijed zajedno.”


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više