Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Konzul Srbije u Njujorku potvrdila da požar u crkvi nije podmetnut

Zvanično je potvrđeno da požar u kojem je izgorjela Saborna crkva Svetog Save u Njujorku nije podmetnut, rekla je za RTS konzul Srbije u Njujorku Mirjana Živković.

Živković je rekla da je posredstvom Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu upućena nota Stejt departmentu sa zahtjevom da se svi rezultati istrage uzroka stave na uvid Konzulatu. “Očekujemo da to bude odmah po završetku istrage”, dodala je Živkovićeva za RTS.

Prema njenim riječima, još je rano da bi se govorilo o konkretnim rezultatima istrage. “Nemamo još nikakvih indikacija u kom pravcu ide istraga i da li se sumnja na teroristički akt ili bilo šta što bi bile čudne okolnosti.

U ovom momentu nemamo zvanični izvještaj”, istakla je Živkovićeva. Živkovićeva je dodala da se srpska zajednica u Njujorku već pokrenula i da je dan poslije požara stiglo hiljade mejlova različitih inicijativa. “Posle jedne velike neverice i velike tišine zajednica je odreagovala na najbolji mogući način i sada svi razmišljamo pozitivno bez obzira na užasnu situaciju”, navela je generalni konzul.

Živkovićeva je navela da svi imaju pozitivan stav da se crkva mora i treba obnoviti i da će sve biti učinjeno da se to u što skorijoj budućnosti i desi.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više