Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MORH demantirao pisanje Jutarnjeg o uzrocima pada vojnog helikoptera

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) demantiralo je navode Jutarnjeg lista o uzrocima nesreće hrvatskog vojnog helikoptera u čijem su padu iznad Jadranskog mora prošloga tjedna poginula dvojica pilota.

Jutarnji list objavio je da se helikopter u brišućem letu previše približio površini mora, da je letjelica jednim svojim dijelom dotaknula površinu vode što je prouzročilo njezin pad te da je ljudska pogreška najvjerojatnije uzrok nesreće.

Međutim, MORH navodi kako se radi o neprovjetrenim navodima kojima se “prejudiciraju rezultati istrage i kompromitira dostojanstvo tragično preminulih pilota”.

“Službena istraga koju provodi Povjerenstvo za istragu pada vojnog zrakoplova OH-58D registracijske oznake 327 još uvijek u tijeku, utvrđuju se činjenice i okolnosti ove tragične nesreće, a po završetku istrage Ministarstvo obrane će o rezultatima izvijestiti javnost”, navodi se u MORH-ovom priopćenju za javnost.

Helikopter Kiowa iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), pao je 27. siječnja 2020., tijekom trenažnog leta u području otoka Zlarina i Zablaća kod Šibenika. U padu helikoptera poginuli su bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina.

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više