Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vozila u plamenu, napadnuta policijska stanica (VIDEO)

Tokom protesta protiv policijske brutalnosti u Montrealu u Kanadi zapaljeno je nekoliko vozila na ulici i napadnuta je policijska stanica.

Demonstranti su na ulice izašli zbog ubistva Afroamerikanca kog je prošlog mjeseca pogodio gumeni metak koji je ispalio policajac.

Protest je organizovan kao mirno okupljanje građana zbog smrti Žan-Pjera Bonija (46) koji je pogođen policijskim gumenim metkom tokom racije u martu.

Boni je kasnije podlegao povredama. Protest se na početku odvijao mirno, oko 200 ljudi marširalo je ulicama, ali su nakon sat vremena demonstranti zapalili nekoliko automobila i kanti za smeće, porazbijali izloge prodavnica i parkiranih vozila.

CBC javlja i da je razbijen prozor banke i da su demonstranti podmetnuli požar unutar prostorija banke.

Zapaljeno je i nekoliko policijskih automobila i razbijena su stakla policijske stanice. Policija je uspjela da rastjera demonstrante i za sada nema informacija o povređenima i uhapšenima.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više