Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Pariški napadač s nožem bio duševni bolesnik

Kuran je pronađen u torbi napadača, duševnog bolesnika, kojega je ustrijelila francuska policija u petak pošto je nožem napao ljude blizu Pariza i ubio jednu, a ranio dvije osobe, pokazala je istraga.

Glasnogovornik državnog odvjetnika koje vodi istragu rekao je da je napadač uzimao lijekove za mentalne tegobe i da je nedavno bio zbog toga hospitaliziran.

– Na ovom stupnju istrage nema dokaza koji bi potvrđivali da je bio radikaliziran, rekao je glasnogovornik.

U napadu izvedenom iz nepoznatih razloga na prolaznike u parku Villejuif napadač je ubio jednu osobu, a dvije ozlijedio, objavile su ranije vlasti.

On je također pokušao napasti druge prolaznike koji su mu uspjeli pobjeći, precizirala je tužiteljica koja vodi slučaj Laure Beccuau na konferenciji za novinare.

Napadač se zatim uputio prema susjednom trgovačkom centru L’Hay-les-Roses, koji je nekoliko sati bio opkoljen, rekao je gradonačelnik Vincent Jeabrun.

– Policija je brzo pozvana i stigla na mjesto napada gdje je neutralizirala napadača, dodao je.

Prema sukladnim izvorima Nathan C. je imao psihičkih problema i bio je poznat kao počinitelj manjih prekršaja, ali ne i specijalnim obavještajnim službama.

Kod njega su pronađeni predmeti povezani s vjerom.

Fotografija snimljena na trgu nakon napada koju je dobila agencija France presse pokazuje napadača koji leži na leđima na raskršću, odjeven u crnu dželabu.

Neki izvori navode da je teško ozlijeđen muškarac, a lakše žena. Oboje su hospitalizirani.

U posljednje četiri godine francusku prijestolnicu potreslo je nekoliko napada koji su rezultirali brojnim ljudskim žrtvama.

Najsmrtonosniji je izveden u studenom 2015. kada je u koordiniranim bombaškim napadima i pucnjavi islamskih ekstremista u Bataclanu i na nekoliko drugih pariških lokacija smrtno stradalo 130 osoba.

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više