Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Putin: May zauzela oštar stav o pitanju trovanja Škripalja

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je želio unapređenje odnosa sa Velikom Britanijom koji su zategnuti nakon slučaja trovanja bivšeg agenta KGB Sergeja Škripalja i njegove kćerke u Salzberiju, ali da je premijer Theresa May zauzela oštar stav o tom pitanju.

Putin je potvrdio da je sa Mejovom razgovarao o toj temi, ali nije objavio druge detalje osim da je negirao da je Rusija imala agresivne namjere prema bilo kome.

“Ona je svoj stav izrazila na oštar način i to je istina”, rekao je Putin, koji je sa britanskim premijerom sreo juče na samitu Grupe G20 u Osaki.

On je ocijenio da je susret bio mali, ali pozitivan korak u pravom smjeru, te izrazio uvjerenje da je potrebna obnova punih odnosa između dvije zemlje.

Iz kancelarije britanskog premijera saopšteno je da je ona od Moskve tražila da isporuči osumnjičene Ruse koje London krivi za trovanje Škripaljevih u martu prošle godine.

Rusija je u više navrata negirala umiješanost.

Ruski predsjednik je na konferenciji za novinare poslije samita istakao i da je tokom susreta sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom dominiralo pitanje ukrajinskih mornara koje su ruske snage zarobile 2018. godine u Kerčkom moreuzu.

Moskva optužuje mornare za ilegalan ulazak u ruske vode.

Putin je dodao da sudbina mornara još nije odlučena i da se čeka odluka suda.

(Vijesti.ba / NN)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više