Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Noći vještica u Parizu i Lionu zbog pljački prodavnica uhapšeno 100 osoba

Francuska policija uhapsila je više od 100 osoba nakon što su maskirani pripadnici bandi tokom Noći vještica uznemiravali stanovništvo i pljačkali prodavnice u predgrađima Pariza i u centru Liona, saopćili su danas francuski policijski zvaničnici.

Maskirani mladi ljudi putem društvenih mreža su pozivali na “čišćenje” policije, navodi Reuters.

“Noć vještica mora da ostane proslava, ‘čišćenje’ nije šala, to je prijetnja”, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova  Christoph Castaner.

Ministar je naveo da je 15.000 policajaca bilo raspoređeno širom Francuske u srijedu uvečer i da je nasilje bilo daleko manje ozbiljno u odnosu na ono od prije godinu dana.

Omladina u predgrađima francuskih gradova od početka devedesetih godina prošlogstoljeća svake godine pali stotine automobila u novogodišnjoj noći i na Dan pada Bastilje.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više