Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tahirović poručio: “Treba prestati s negiranjem genocida u Srebrenici jer je sudski dokazan”

Predsjednik udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović najoštrije je osudio izjavu ministra pravde Crne Gore Vladimir Leposavića kojom se negira genocid.

U svojoj izjavi na sjednici Skupštine Crne Gore, Leposavić je izjavio kako je spreman da prizna genocid ukoliko se “nedvosmisleno utvrdi”.

“Nažalost, nastavljaju tradiciju koju Srbija ima dugi niz godina. Jedno vrijeme je u Crnoj Gori bio ‘muk’, nije se govorili ni protiv ni za kada je u pitanju genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i to je očit dokaz da je nova vlast pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. To će na neki način dati do znanja i vlastima u Crnoj Gori da moraju prekinuti s negiranjem genocida u Srebrenici koji je i sudski dokazan”, osvrnuo se Tahirović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više