Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tajni život: Bivši član Legije stranaca, 23 godine bio u bjekstvu zbog ubistva. Služio vojsku u BiH gdje je dočekao i penziju

Justin Clarke (62) bio je bjegunac čak 23 godine, nakon što je ubio dilera Paula Milburna. Clarke je upucao Milburna dok je sjedio u njegovom automobilu. Tijekom bijega od zakona Clarke je radio na Bliskom Istoku te je služio u vojsci BiH toliko dugo da je zaslužio penziju, piše Mirror.

Bivši domar sada je konačno u zatvoru, osuđen na kaznu od 25 godina zatvora. Ušli su mu u trag u Berlinu 2016. godine kada su detektivi otkrili da je još uvijek u kontaktu s obitelji i prijateljima. ‘Ne znamo koliko dugo je bio u Berlinu’, rekla je inspektorica Justine Jenkins.

‘Znamo da je služio kao vojnik u BiH u svojim mlađim danima. Mislimo da je putovao kroz različite države tijekom svog bijega, a radio je i u Kataru kao radnik’, dodala je.  Prije nego je počinio ubojstvo Clarke je bio u Legiji stranaca. Kasnije se oženio i počeo školovati za odvjetnika.

Devedesetih je planirao unosan posao s lokalnim dilerom. On i suradnici su napravili devet lažnih paketa kanabisa nakon čega su kontaktirali Milburna, koji je prodavao kanabis te su dogovorili posao u vrijednosti 20 hiljada funti. Clarke je tada upucao Milburna, pobjegao i bio u bijegu do rujna 2016. Kod njega su pronašli lažne dokumente, a Clarke je odbio otkriti gdje je sve živio.

Policija je pronašla prepisku koja sugerira da je Clarke tokom bijega živio i u Hrvatskoj, piše Mirror, a na istok je otputovao pomoću tuđe putovnice.  S obzirom da BiH nije u Europskoj uniji, nije im stigao europski uhidbeni nalog pa nisu znali da je Clarke bjegunac.

Presuda mu je izrečena danas, a on je tijekom izricanja ostao u ćeliji. ‘Odlučnost da se Clarkea locira i uhiti je impresivna i vrlo smo zahvalni’, izjavila je obitelj ubijenog. Prenosi “Večernji list”.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više