Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tegeltija tvrdi da je “Aida” antisrpska propaganda i “sveta krava”

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, nedavno, prema zaslugama, ustoličen u fotelju savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oglasio se na svojoj omiljenoj mreži Twitteru. Ovaj put tema je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici.

“Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja i pobrao je sjajne kritike u Evropi i svijetu. Također je nominiran i za dvije nagrade BAFTA, evropskom pandanu Oscara. Osim toga, filmski kritičari u regionu, pa i u Srbiji, filmu Jasmile Žbanić dali su sjajne kritike.

Ipak, Milan nije zadovoljan.

“I kaže onda nije “Quo vadis, Aida?” anti-srpska propaganda treba ga prikazivati u Banjaluci i Beogradu da se vidi kako je bilo. Kako je prikazano u filmu vs kako je bilo u stvarnosti”, tvitnuo je Tegeltija uz video kojim pokušava umanjiti vjerodostojnost scena iz filma.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više