Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Temperature bi mogle dostići historijski maksimum

Zapadna Evropa priprema se za jak toplotni talas koji će i drugi vikend zaredom donijeti ekstremnu temperaturu, a u Velikoj Britaniji očekuje se da će se približiti historijski rekordnoj temperaturi od 38,7 stepeni Celzijusovih.

Velika Britanija će se sutra približiti najvećoj temperaturi ove godine, koja je dostignuta tokom vrućina prošle sedmice, prenosi “CNN”.

Najviša temperatura će se približiti historijskom rekordu od 38,7 stepeni, koji je zabilježen u julu prošle godine, pokazuje prognoza Met ofisa, britanske službe za vremensku prognozu.

Met ofis je već izdao upozorenje za dijelove Britanije u kojima će temperatura ovog vikenda narasti do gotovo 37 stepeni. Očekuje se da će se ovaj put toplotni talas u Londonu i okolnim područjima zadržati najmanje sedam dana.

Za glavni grad Francuske Pariz predviđa se da će temperatura biti viša od 32 stepena svakog dana cijele iduće sedmice. U Belgiji će u nekim mjestima u nedjelju biti i do 14 stepeni toplije od prosjeka, uz najvišu temperaturu veću od 32 stepena.

U Briselu će tokom vikenda biti 34 ili 35 stepeni. U Amsterdamu i drugim dijelovima Holandije tokom vikenda temperatura bi mogla dostići i do 32 stepena. Nadprosječno toplo moglo bi u zapadnoj Evropi ostati sljedećih devet dana, piše “Srna”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više