Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Teška situacija u Bijeljini: Umjesto da se smanjuje, broj Covid pacijenata raste

Broj pacijenata zaraženih koronavirusom sa teškom kliničkom slikom u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini se ne smanjuje već raste, a građani nikako ne bi smjeli da na svoju ruku u terapiju uključuju kortikosteroide i antibiotike, upozorili su predstavnici zdravstvenih ustanova sa područja Bijeljine.

Pomoćnik direktora Bolnice Mikajlo Lazić rekao je da je epidemiološka situacija u regiji koju pokriva bijeljinska Bolnica trenutno u pogoršanju i da se očekuje da će nastaviti da se pogoršava.

– Trenutno u covid bolnicama imamo 77 bolesnika, 18 ih je na respiratoru i većina zahtijeva kiseoničku terapiju – rekao je Lazić, koji je i šef Covid bolnica u Bijeljini.

On je istakao da se očekivalo da će broj zaraženih biti smanjen, ali da nije tako, jer ima sve više prijema dnevno, čak i devet u danu, i svi su izrazito teški slučajevi.

Lazić je upozorio građane da ne upotrebljavaju kortikosteriode i antibiotike, jer oni od starta zaraze ne bi trebalo da se uključuju.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više