Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Teško ubistvo u pokušaju: Vlatko Tojagić i Bojan Pavlović krvnički pretukli policajce

Dvojica muškaraca Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29), iz Sremske Mitrovice, koja posjeduju državljanstva BiH i Srbije, uhapšena su prije tri dana u Banjoj Luci zbog pokušaja ubistva policajca i komandira u KPZ „Sremska Mitrovica.

Sumnja se da su uhapšeni Tojagić i Pavlović bili inicijatori batinanja ove dvojice muškaraca, i da su ih sa još nekoliko njih tukli, sjekli, ali i pucali u njihovom pravcu.

“Pavlović je, navodno, bez ikakvog povoda počeo da provocira policajca Nedeljkovića. Zatim se u priču umiješao Vlatko Tojagić i nakon kraće rasprave, navodno, prvi udario policajca Nedeljkovića. Odmah su im u pomoć priskočili saučesnici i nastao je opšti haos” priča izvor.

Tojagić je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih povreda, a bio je umiješan i u poslove s drogom.

Prema riječima izvora Blica, za njim je potjernica bila raspisana, osim za djelo teško ubistvo u pokušaju, i za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On i Pavlović su odmah nakon incidenta pobjegli u BiH.

Operativnim radom sremskomitrovačke i banjalučke policije ova dvojica nasilnika uhapšena su prekjučer, a sumnja se da su vinovnici i nekoliko teških krađa na području Banje Luke.

Sa njima su uhapšeni još i M. M. (31) i Z. K. (50) iz Sremske Mitrovice, ali su odmah pušteni.

“U pretresima smo pronašli rukavice, crnu fantomku, baterijske lampe, šrafcigere, čakije, crni ruksak i druge predmete koji se koriste prilikom krivičnih djela” objašnjava Blicov sagovornik iz banjalučke policije.

Tojagić i Pavlović su posle ispitivanja predati u nadležnost Suda BiH, dok su druga dvojica poslije saslušanja puštena na slobodu.

Do zaključenja ovog broja Sud BiH nije doneo odluku da li će Tojagića i Pavlovića izručiti Srbiji. Kako se saznaje, najvjerovatnije do toga neće doći jer posjeduju dvojno državljanstvo.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više