Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

TKT: Nagrada za najbolju glumicu na Međunarodnom festivalu dodjeljena našoj Ivani Milosavljević

Na 9. Međunarodnom festivalu monodrame ‘’MonoAKT’’ 2017. u Peći izvedena je predstava ‘’BOSANSKA KRALJICA’’autorice Marice Petrović u režiji Vlade Keroševića. Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla, Matice hrvatske Tuzla i ADU Tuzla. Glavni pokrovitelj ovog gostovanja bio je Grad Tuzla.

Žiri u sastavu Ahmet Jakupi (Makedonija), Anisa Ismajli (Kosovo), Odise Plaku (Albanija) je donio odluku da se nagrada za najbolju glumicu na Festivalu dodijeli Ivani Milosavljević za ulogu Katarine Kotromanić Kosače. Pored ove nagrade dodijeljene su još: za najbolju monodramu “Bobočka” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ecija Ojdanić, Hrvatska i Mateusz Novaku, Poljska za najboljeg glumca na Festivalu. Dodijeljena su i dva specijalna priznanja glumicama Tjasa Ferme, SAD i Julia Filippo, Italija.

Predstava će se početkom jula izvesti i u okviru 7. Festivala amaterske kulture Postojna 2017. (7. FAK), Slovenija ali i 26. jula na Međunarodnom studentskom festivalu Kestenburg, Banja Luka, i planirana su i druga gostovanja.

Teatar kabare Tuzla iza sebe ima odličnu pozorišnu sezonu koja je započeta ‘’Festivalom premijera’’, obogaćena reprizama predstava, dječjim predstavama, književnim večerima, gostovanjima, suradnji s drugim Udruženjima, institucijama i medijima, obilježeno je i 15 godina rada i TKT Festa, do nagrada i priznanja ostvarenim u proteklom periodu predstavama na repertoaru.

 

Autor: Anisa Mahmutović

 

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više