Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Tokom produženog vikenda policijski sat od 22 do 5 ujutro

Federalni štab civilne zaštite usvojio je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju policijskog sata za vrijeme prvomajskih praznika.

Donesena je naredba da se u petak, subotu i nedjelju, odnosno 1., 2. i 3. maja uvede policijski sat u vremenu od 22 sata do pet sati ujutro. Također donesena je i naredba da se za vrijeme prvomajskih praznika uvede zabrana okupljanja više od pet osoba.

Osim ove, donesena je i naredba kojom se ublažavaju do sada donesene restriktivne mjere.

Donesena je naredba da se od 1. maja mogu otvoriti sve obrtničke radnje, što uključuje frizerske i kozmetičke salone uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera i mjera zaštite i samozaštite.

Potvrđena je ranije donesena odluka o tome da se osobe starije od 65 godina mogu vani kretati ponedjeljakom, srijedom i petkom, a djeca mlađa od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom. Osim toga, donesena je naredba da se od sada i osobe starije od 65 godina mogu voziti u automobilima, jer se ova naredba do sada odnosila samo na djecu.

Jedna od današnjih naredbi je i zabrana svih djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehambenih i i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

Povezani članci

Vraća se policijski sat za prvomajske praznike…

E.H

Šta nam je pokazalo ukidanje policijskog sata? Ne zna se ko pije, a ko plaća

E.H

Od danas ukinut policijski sat u Federaciji BiH

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više