Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tokom produženog vikenda policijski sat od 22 do 5 ujutro

Federalni štab civilne zaštite usvojio je prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju policijskog sata za vrijeme prvomajskih praznika.

Donesena je naredba da se u petak, subotu i nedjelju, odnosno 1., 2. i 3. maja uvede policijski sat u vremenu od 22 sata do pet sati ujutro. Također donesena je i naredba da se za vrijeme prvomajskih praznika uvede zabrana okupljanja više od pet osoba.

Osim ove, donesena je i naredba kojom se ublažavaju do sada donesene restriktivne mjere.

Donesena je naredba da se od 1. maja mogu otvoriti sve obrtničke radnje, što uključuje frizerske i kozmetičke salone uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera i mjera zaštite i samozaštite.

Potvrđena je ranije donesena odluka o tome da se osobe starije od 65 godina mogu vani kretati ponedjeljakom, srijedom i petkom, a djeca mlađa od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom. Osim toga, donesena je naredba da se od sada i osobe starije od 65 godina mogu voziti u automobilima, jer se ova naredba do sada odnosila samo na djecu.

Jedna od današnjih naredbi je i zabrana svih djelatnosti u tržnim centrima na području Federacije Bosne i Hercegovine izuzimajući trgovine prehambenih i i higijenskih proizvoda, apoteke i veledrogerije.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više