Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Turković za sekretara ministarstva VP postavila sestrića Alije Izetbegovića

Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković postavila je Bakira Sadovića, sestrića Alije Izetbegovića, za vršioca dužnosti sekretara ovog ministarstva, te još jednom pokazala kako prednost ima stranački kadar SDA, a posebno oni koji su bliski ili u srodstvu sa nekim iz vrha ove partije.

Dobro obaviješteni izvori u Vijeću ministara za Glas Srpske su istakli da je Turkovićeva Sadovića premjestila iz Odsjeka za mir i bezbjednost pri Sektoru za multilateralne odnose na novo radno mjesto, čime će Izetbegovićev sestrić postati “desna ruka” ministra.

Izvori podsjećaju i da ovako nepotističko ponašanje Turkovićeve, ali i Bakira i porodice Izetbegović, nisu od jučer, te navode kako su njih dvoje u prethodnom periodu svojski potrudili da dobro i o trošku države uhljebe svoju bližu, ali i daljnu rodbinu.

Turkovićeva je prvo sina Alija, koji je do tada radio u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji, urgentno prebacila u Ambasadu BiH u Kataru, a onda je pokušala i zloupotrijebiti svoj javni položaj da bi isposlovala da njena kćerka Semra bude primljena u Kancelariju za borbu protiv terorizma pri UN u Njujorku.

– Turkovićeva je očigledno željela da krene stopama lidera SDA Bakira Izetbegovića, čija gotovo sva bliža i daljna rodbina `preživljava` na budžetskim jaslama, a oni koji nisu zaposleni u javnim institucijama ili organima vlasti, kroz svoje privatne kompanije primaju milione KM budžetskog novca – piše Glas Srpske.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više