Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tužilaštvo BiH formiralo predmet u vezi nenabavke vakcina i ugrožavanja života građana

Nakon što je u ime grupe građana Bakir Nakaš podnio prijavu protiv nekolicine bosanskohercegovačkih zvaničnika, zbog propusta da nabave vakcine, oglasili su se iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH zaprimilo je prijavu koju je, u ime više osoba, uputio Bakir Nakaš, a zbog (ne)postupanja odgovornih osoba i teških posljedica pandemije Covid-19, po živote i zdravlje građana Bosne i Hercegovine.​

“U okviru predmeta pratit će se aktivnosti dužnosnika institucija, te pravnih i fizičkih osoba, u postupku potrebne nabavke vakcina, imunizacije i zdravstvene zaštite stanovništva, a radi utvrđivanja eventualnog postojanja kaznene odgovornosti, zbog teških posljedica, koje je na živote i zdravlje građana Bosne i Hercegovine, prouzročila i još uvijek prouzrokuje eskalacija pandemije Covid 19”, kaže se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, prijava je podnesena protiv Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva FBiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više