Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Tužilaštvo BiH uputilo žalbu na oslobađajuću presudu Naseru Oriću

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH ukidanje prvostepene oslobađajuće presude ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću, optuženim za ubistvo tri srpska zarobljenika u srebreničkim selima.

Ovo je za “RTRS” potvrdio predmetni tužilac Miroslav Јanjić, koji nije želio iznositi detalje žalbe…

Nakon objavljivanja otpravka presude, na koju se čekalo duže od dva mjeseca, pravnici su ukazivali na njenu apsurdnost, jer je, bazirana na nepostojećem dokazu.

Apelaciono vijeće Suda BiH ipak će preispitati presudu ratnog i poratnog sudije Šabana Maksumića da Naser Orić i Sabahudin Muhić nisu krivi i pored svjedočenja zaštićenog svjedoka “O1”, Orićevog i Muhićevog saborca i očevica likvidacija predratnog sudije Slobodana Ilića, fotografa Mitra Savića i policajca Milutina Miloševića.

Porodice žrtava očekuju pravičnu ocjenu činjenice da je Maksumić isti dokaz različito tretirao u objavi presude i pisanom otpravku koji je objavljen na internet stranici Suda BiH.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više