Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Tužilaštvo KS još bez odluke o zabrani liječenja Nadin Smajlović na KCUS-u

Tužilaštvo KS i Ljekarska komora KS odgovorili su na pitanja zastupnice Naroda i pravde Arijane Memić koje je postavila na sjednici Skupštine KS održanoj 23. aprila.

Memić je tada tražila da joj Tužilaštvo KS odgovori šta je poduzeto u vezi nekoliko krivičnih prijava koje je podnijela porodica djevojčice Nadin Smajlović zbog odbijanja njenog liječenja od strane KCUS-a odnosno direktorice Sebije Izetbegović i deset ljekara.

Tužilaštvo KS poduzima potrebne radnje radi provjere navoda krivične prijave od 29.11.2019., a u cilju donošenja konačne tužilačke odluke. Naredba za sprovođenje istrage se donosi kada su za to ispunjeni uslovi propisani Zakonom o krivičnom postupku FBiH, a konačna tužilačka odluka kada je stanje u spisu dovoljno razjašnjeno”, stoji u odgovoru Tužilaštva KS.

Memić je tada tražila i izjašnjenje Ljekarske komore KS koje u svom odgovoru zastupnici traži da zastupnica “dostavi akt Ljekarskoj komori kako bi se mogli očitovati”. Dokument koji je potpisalo deset ljekara KCUS-a koji je proslijeđen direktorici Sebiji Izetbegović javno je objavljen, a nakon čega je i sama Izetbegović javno rekla da niko od ljekara ne želi liječiti “dijete takvih roditelja”, jasno je da Ljekarska komora ne želi niti se smije izjasniti s ovom slučaju.

Predsjednica Ljekarske komore Ksenija Miladinović uposlenica je Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Ljekarska komora nikada se nije oglasila o brojnim problemima na KCUS-u, od odlaska ljekara, nedostatku lijekova i druge opreme, disciplinskim prijavama protiv ljekara od strane menadžmenta KCUS-a, pa čak ni o situaciji izazvanoj koronavirusom, prenosi “Patria“.

Povezani članci

Ako smo slabi na patnju djece, trebamo li Nadin zavezati za radijator?

E.H

Bolesna Nadin upitala Sebiju: “Zašto vaši sugrađani ne žele da me liječe a doktorica u Turskoj me svako jutro pita “kako je moja mala princeza?”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više