Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U 52. godini poginuo poznati bh. kuhar

Poznati sanski kuhar, Denis Krivić (52), smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila protekle nedjelje u večernjim satima na raskrsnici kod starog željezničkog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, pišu “Nezavisne novine”.

Prema informacijama iz policije, Krivić se kretao na biciklu i u pokušaju da pređe raskrsnicu Bulevara 7. korpusa i Ključke ulice, na njega je naletio autobus firme „Centrotrans“ koji saobraća na liniji Sarajevo-Sanski Most i koji je neposredno prije toga prešao preko pomenutog mosta.

Prema izjavama očevidaca, silina udara odbacila je nesretnog biciklistu nekoliko metara, a tom prilikom pretrpio je povrede od kojih je podlegao na licu mjesta.

Portparol MUP-a USK, Snježana Galić, potvrdila nam je kako je vozač autobusa krivac za ovu saobraćajnu nesreću te je protiv njega podnesena krivična prijava za teško ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju. Iako su unesrećenom u pomoć priskočili putnici koji su se nalazili u autobusu, mogli su samo konstatovati njegovu trenutnu smrt.

Na lice mjesta su ubrzo stigli pripadnici policije te je zbog uviđaja na nekoliko sati blokirano odvijanje saobraćaja ovim dijelom grada.

Prema izjavama prijatelja, Krivić je prije nesreće bio na svojoj vikendici koja se nalazi u sanskom naselju Gerzovo, odakle je biciklom krenuo kući. Inače, važio je za vrhunskog kuhara, a dugo godina radio je u elitnim restoranima u Njemačkoj, a potom i u Sarajevu.

Prije nekoliko godina odlučio se vratiti u rodni Sanski Most bez kojeg, kako kažu prijatelji, nije mogao, a njegova smrt duboko je potresla sve koji su ga poznavali.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više