Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U FBiH snižene cijene testiranja na Covid-19, PCR test sada iznosi 68 KM

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je Odluku o izmjeni i dopuni Tarife zdravstvenih usluga u Federaciji BiH.

Tako su i snižene cijene testiranja na koronavirus. Komercijalna cijena testiranja na Covid-19 PCR metodom iznosi sada 68 maraka (bez PDV), cijena serološkog testiranja iznosi 36 maraka (bez PDV) i cijena antigenskog testiranja iznosi 32 KM (bez PDV).

Cijena komercijalnog testiranja je bila do sada 96 maraka. Komercijalna cijena testiranja, kako je pojašnjeno, odnosi se na testiranje na vlastiti zahtjev bez uputnice nadležnog liječnika i obvezujuća je za javne zdravstvene ustanove. Za pacijente s uputnicom nadležnog ljekara testiranje je besplatno.

Ova Odluka o pojeftinjenju cijena testiranja na koronavirus koju je donio Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH stupa na snagu danom donošenja (jučer), a primjenjuje se od 1. aprila 2021.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više