Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U kući imaju i Bibliju i Kur’an – Jovan i Majda žive skladno i vraćaju Sarajevu ‘multikulti’ duh

Sarajevo je nekada slovilo za grad s najviše “miješanih” brakova. Međutim, nakon 1990-ih stvari su bitno drugačije…

I danas Sarajevo ima nekadašnji multikulturni status, ali u dosta manjoj mjeri. Jedan od tipičnih predstavnika “multikulti” para su Majda i Jovan.

Ona je iz Bugojna, a Jovan iz (Istočnog) Sarajeva, piše “Hayat” . Interesantna je činjenica to da su njih dvoje bez većih problema prihvaćeni kao takvi. Nije bilo pobune ni s njene ni sa njegove strane.

Danas svoju ljubav njeguju u Sarajevu (Istočnom), žive – kako tvrde – skladno i bez problema i bez onih koji bi ih osudili, jer kako je Majda navela “oni koji su nas poprijeko gledali, više nisu u našem životu jer sa takvima ne želimo kontakt”.

Navode kako slave sve praznike kojima pripadaju oboje, sve zajedno i bez ikakvih podjela. U kući imaju Bibliju i Kur’an.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više