Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Novom Šeheru zapaljena zastava Bosne i Hercegovine

Nepoznati počinioci zapalili su državnu zastavu u Novom Šeheru kod Maglaja u noći s petka na subotu, javljeno je istražnim organima.

Zastava dimenzija 11×5 metara, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, postavljena je na privatni stambeno-poslovni objekt u centru Novog Šehera, piše “Avaz“.

Policijskoj stanici Maglaj slučaj je prijavljen nešto iza 4 sata.

Uviđaj je završen, a poduzimaju se sve aktivnosti na rasvjetljavanju cijelog slučaja” – saopćila nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. Ovaj gnusni čin naišao je na brojne osude ne samo mještana Novog Šehera nego i cijele općine Maglaj, pa i šire.

Jasminko Kapić, mještanin Novog Šehera i poslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ogorčen zbog cijelog slučaja, naglasio je da je ovo udar na cijelu državu.

Nezamislivo je da neko usred zemlje i na Dan nezavisnosti zapali državnu zastavu. Kao delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, sigurno je da ću istrajati da se ovaj slučaj ne zataška, a od policije očekujem da radi svoj posao i otkrije počinioce. Postoje snimci sigurnosnih kamera na obližnjim objektima, što će sigurno pomoći u otkrivanju počinilaca, postoje i svjedoci koji su vidjeli parkiran automobil. Samo policija neka radi svoj posao” – rekao nam je Kapić u razgovoru.

Inače, novošehersko područje naseljavaju mještani hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji su se nakon progona 1993. godine vratili svojim kućama poslije okončanja ratnih sukoba.

Težak je ovo vandalski čin, na Dan nezavisnosti zapaliti bh. zastavu. Ovo negativno utječe i na suživot mještana ovoga kraja, jer se radi o povratničkom naselju. Ovo je i udar na suverenitet Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se snimci videonadzora iskoristiti u cilju što bržeg otkrivanja počnilaca ovog čina i da se cijeli slučaj što prije procesuira” – kazao nam je Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik.

Na društvenim mrežama već su upućeni pozivi mještanima da sada na svoje kuće obavezno istaknu zastavu Bosne i Hercegovine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više