Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Parizu za doček Nove godine neće biti uobičajenog vatrometa kao ni okupljanja

U Parizu za doček Nove 2021. godine neće biti uobičajenog vatrometa kao ni okupljanja u čuvenoj aveniji Jelisejskih polja, javlja radio France info.

Parižani kao i ostali građani u Francuskoj pozvani su da Novu godinu dočekaju u svojim domovima, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlasti glavnog grada Francuske u četvrtak, 31. decembra, rasporedit će više od 100.000 policajaca zbog mogućnosti nedozvoljenih okupljanja i nasilja.

U Francuskoj je na snazi policijski sat od osam uveče do šest ujutru koji će morati da bude poštovan i 31. decembra uveče, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin.

Kazna za kršenje policijskog sata je 135 eura po osobi. Kazna za buku i uznemiravanje susjeda je 68 eura također po osobi.

Francuska je do 30. decembra zabilježila 2.657.568 registrovanih slučajeva korona virusa, a preminulo je 64.507 ljudi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više