Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 50 KM i predao policajcu uz riječi: “To vam je na kafu”

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Nemanju Rakića zbog krivičnog djela davanje dara i drugog oblika koristi.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci. Kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Nemanja Rakić osuđen je što je 19. augusta 2020. godine, nakon što su ga policajci MUP-a Kantona Sarajevo zaustavili prilikom saobaraćajne kontrole i utvrdili da mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije te saopćili da će zbog toga biti prekršajno kažnjen.

On je u potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 50 KM i predao policajcu uz riječi: “To vam je na kafu”, očekujući da će time izbjeći sankcioniranje za saobraćajni prekršaj, navedeno je u optužnici.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više