Fresh Press portal
Početna » Blog » U Sarajevo konačno stiglo preostalih 20 respiratora
BIH TOP VIJESTI Vijesti

U Sarajevo konačno stiglo preostalih 20 respiratora

Respiratori

Avion kompanije “FlyBosnia” konačno je danas dostavio preostalih 20 respiratora u BiH koje je naručila „Srebrena malina“ u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Avion ove aviokompanije kako je planirano, na Sarajevski aerodrom sletio je u 14.30 sati, piše “Avaz“.

Riječ je o ostatku od 100 kupljenih respiratora, koji su plaćeni 10,5 miliona KM. Do sada je u BiH stiglo svega 80, a mjesec kasnije tek ostalih 20. Zanimljivo je da niko od predstavnika Vlade ni FUCZ-a nije došao na Aerodrom.

No, kako su “Srebrenoj malini” zbog istrage Tužilaštva blokirani računi te se čeka odluka Suda BiH po zahtjevu Hodžića da mu se odobri 475.000 KM kako bi platio PDV, sve je sada pod znakom pitanja. Pitanje je i kako pokrenuti carinsku proceduru.

Tačnije, neizvjesno je hoće li FUZC, koji je, također, pod istragom, preuzeti i kada preostale respiratore, za koje je utvrđeno vještačenjem da ne mogu biti korišteni u bolnicama na intenzivnoj njezi.

Tužilaštvo BiH užurbano vodi istragu i saslušava svjedoke. Za sada su osumnjičene samo dvije osobe, ali spisak će biti proširen. Tužilaštvo je prikupilo skoro sve dokaze i preostaje još da ispita osumnjičene.

Povezani članci

Zašto se bolnicama ne da 80 respiratora: Ko koči podjelu aparata plaćenih 10,5 miliona maraka

E.H

Tadić o kineskim respiratorima: Kupili smo i platili Mercedes, a dobili Fiću

E.H

Naknadna pamet Suda BiH: Pooštrene mjere zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više