Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Sarajevu uhapšene dvije osobe: Dilao drogu pored pravosudnih institucija

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izveli operativnu akciju kodnog naziva „Kasper 2“ u kojoj su oduzeli drogu i oružje.

U akciji su pala dva dilera T. P. (30) iz Sarajeva i S. J. (31) iz Hadžića. Policajci su pretresli stan u ulici Kulovića i poslovni prostor u ulici Šenoina u centru Sarajeva.

Tom prilikom pronašli su pištolj, kalibra 6.35 milimetara sa pripadajućim šanžerom bez municije, pištolj kalibra 7,65 milimetara sa pripadajućim šanžerom i tri metka istog kalibra, pištolj nepoznate marke sa pripadajućim šanžerom i metkom, PVC paketić kokaina, težine pet grama, dvije PVC kesice spida, težine 80 grama, 11 PVC kesica u kojim su se nalazile 53 tableta ekstazija.

Oduzet spid i kokain

Oduzet spid i kokain

Oduzeti su PVC paket-tobolac u kojem se nalazilo 1.106 grama spida, PVC paketić spidA, težine sedam grama, PVC paketić spida, težine tri grama, PVC paketić sa 16 grama marihuane i digitalna vaga za precizno mjerenje i vaganje na kojoj se nalaze tragovi droge.

Istog dana u 13 sati policajci su pretresli kuću u ulici Donja Raštelica u Hadžićima, koju koristi S. J. Policajci su zatekli PVC paketić sa tri grama spida, PVC paketić, također, spida, težine 13 grama, PVC paketić marihuane i mobitel.

Kako je portal „Avaza“ ranije objavio, jedan od uhapšenih dilera je Tarik Panjeta. Intersantno je da se poslovni prostor u kojem su pronađeni droga i oružje nalazi u istoj ulicio u kojoj su smještene pravosudne institucije – Općinsi i Kantonlni sud u Sarajevu te Kantonalno Tužilaštvo u Sarajevu.

O slučaju je obaviješten postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više