Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Sloveniji osvanulo najhladnije aprilsko jutro ikad

U Sloveniji je danas osvanulo najhladnije jutro ikad koje je zabilježeno u aprilu. Temperature su se ujutro spustile čak 20 stepeni ispod nule na jugu zemlje, što je najhladnije aprilsko jutro ikada zabilježeno.

Najniža jutarnja temperatura, minus 20,6 stepeni, zabilježena je u mjestu Nova Vas u južnoj Sloveniji, a prethodna rekordna najniža temperatura u aprilu od 19,8 stepeni izmjerena je u obližnjem Babnom Polju 1970. godine, objavila je slovenačka Agencija za životnu sredinu (ARSO).

Sva mjerna mjesta ARSO zabilježila su jutros temperature ispod nule, osim Markoveca na obali, gdje je živa pokazala 1,3 stepena.

U Kočevju na jugoistoku je izmjereno minus 13 stepeni, u Celju minus 5, u Ljubljani minus 4 i Sečovlju na obali minus 2.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više