Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Turskoj zabranjena okupljanja za sehur i iftar

Turska će nastaviti sa djelimičnim ograničenjima u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, a zbog rastućeg broja slučajeva zaraze i smrtnih ishoda, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

“Policijski sat od 21 sat do pet sati ujutru će biti nastavljen”, kazao je Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu koji je trajao više od tri sata.

Kao dio mjera, biće ograničen i rad restorana i kafića koji će moći da rade sa maksimum 50 posto kapaciteta.

Gradovi koji se suočavaju sa veoma visokim rizikom od koronavirusa imat će policijski sat tokom vikenda, dodao je predsjednik Turske.

Naglasio je da od ukupno 81 provincije u Turskoj, 58 ili 80 posto populacije je klasifikovano kao veoma rizično za koronavirus.

Kategorizacija provincija koje su u niskom, srednjem, visokom ili veoma visokom riziku je zasnovana na stopi infekcije i vakcinaciji protiv koronavirusa, a koja je u Turskoj počela 14. januara.

“Tokom mjeseca ramazana, okupljanja za sehur i iftar, koja se održavaju prije i poslije posta, zabranjena su u zemlji”, kazao je predsjednik Turske.

Pored toga, naveo je Erdogan, zaključavanja tokom vikenda bit će uspostavljena širom Turske tokom mubarek mjeseca ramazana.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više