Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

U Tuzlanskom kantonu evidentirano 570 ilegalnih migranata u martu

Na području Tuzlanskog kantona u martu je pronađeno 570 ilegalnih migranata koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

U informaciji o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, koju je prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona, navedeno je da je u odnosu na februar, kada je evidentiran 151 migrant, u martu taj broj povećan za 419.

U martu je evidentirano 270 ilegalnih migranata iz Pakistana, 194 iz Afganstana, 65 iz Maroka, 11 iz Eritreje, devet iz Alžira, sedam iz Indije, šest iz Libije, tri iz Egipta, dva iz Palestine, i po jedan iz Tunisa, Konga i Mauritanije.

Osim toga, u martu je evidentirano i 14 bezbjednosno rizičnih događaja u kojima su učestvovali migranti, od kojih su tri događaja evidentirana kao krivična djela teške krađe, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više