Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uhapšen Mostarac koji je pucao jer je predugo čekao pizzu

Nakon što je Federalna uprava policije u Mostaru izvela spektakularnu akciju Inpact kada je razbijena osmočlana kriminalna grupa na čelu sa Sadom Đugumom, osumnjičeni su privedeni u policiju na saslušavanje.

Opasan kriminalac

Među uhićenima je i Adnan Šljivić (33) osoba koja je vrlo dobro poznata policiji po mnogim pucnjavama, a mediji su ga nazvali „gladni revolveraš“. Nadimak je dobio kada je 2017. godine ispalio hitac u plafon fast fooda u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Naime, Šljivić je pucao jer je predugo čekao hranu. Nakon što su mu radnici dali pizzu sjeo je u auto i pobjegao, a hranu nije platio. Nedugo nakon toga je uhićen, no policija nije pronašla pištolj iz kojeg je pucao, donosi Avaz.

O kakvom profilu kriminalca se radi dovoljno govori i događaj koji je 2007. godine frapirao i najiskusnije policajce. Naime, Šljivić je pokušao ispaliti projektil iz zolje u jedan ugostiteljski objekt u Starom gradu u kojem se nalazilo nekoliko desetaka gostiju. Šljivića je prethodno, tada kao 20-godišnjaka iz objekta izbacio vlasnik, jer je maltretirao goste. Intervencijom građana i dolaskom policije tada je spriječeno krvoproliće. Prilikom sprječavanja Šljivića da ispali projektil, došlo je do naguravanja u kojem je naboj iz bacača ispao na zemlju prilikom čega, srećom, nije došlo do eksplozije.

Ukrao novac za mirovine

Šljivić je privođen i 2010. jer se sumnjičio za saučesništvo u ubojstvu autoprijevoznika iz Metkovića, Mirka Grubišića Grube.

On je svom dosjeu dodao i sumnju u umješanost u spektakularnu pljačku 300.000 maraka namijenjenih za isplatu mirovina iz kombija HP Mostar koja se dogodila 2008. godine u Čapljini.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više