Fresh Press portal
BIH Vijesti

Uposlenici KCUS-a: Sramotno da nas Gavrankapetanović naziva “braćom i sestrama”: “Niti smo braća niti sestre”

Gavrankapetanović

Ponovo se oglasio Sindikat uposlenika KCUS-a.

U svom novom pismu obrušili su se na prozivke koje su stigle iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. U pismu se uglavnom prozivaju direktor Ismet Gavrankapetanović i dr. Ednan Drljević, infektolog.

Prenijet ćemo ga u cijelosti:

Obraćamo se svima Vama koji živite u kantonima kojima pružamo pomoć i podršku u borbi protiv pandemije Covid-19, povodom izjava dr Ednana Drljevića i prof. dr Ismeta Gavrankapetanovića, o stanju u našoj ustanovi nakon provedenog Inspekcijskog nadzora Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Sindikat KCUS Sarajevo je i ovaj put kao nebrojeno puta do sada primoran javno istupiti i javno stati u zaštitu uposlenika KCUS i članova Sindikata KCUS Sarajevo.
Nakon nedavnog obraćanja putem Otvorenog pisma za javnost gdje smo sve naše građane upoznali sa radom KCUS-a za vrijeme pandemije COVID 19, dešava se da opet pojedini uposlenici Opće bolnice javno istupaju i Izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove nazivaju „pričom za malu djecu“.

Nedavno penzionisani infektolog Kantonalne bolnice u Zenici, umjesto da je ostao u Zenici i stavio se na raspolaganje Kantonalnoj bolnici Zenica, naprasnim upošljavanjem u Općoj bolnici Sarajevo, a bez licence za rad, daje sebi za pravo da svojim nemuštim, nekompetentnim i posebno drskim jezikom iznosi laži na račun rada uposlenika KCUS-a.

Umjesto da kao penzionisani infektolog u Općoj bolnici vodi COVID 19 pacijente i da svoj doprinos, on širi dezinformacije o radu na KCUS Sarajevo, što pokazuje svjesno stigmatiziranje KCUS-a zbog lične netrpeljivosti prema generalnoj direktorici. Dr.Drljević na sebi svojstven način komentariše ulazak Federalne uprave za inspekcijske poslove u KCUS, zaboravljajući pri tome da je KCUS Federalna ustanova.

Nevjerovatno je da dr. Drljević zajedno sa svojim pretpostavljenim prof. dr Ismetom Gavrankapetanovićem i pored „ogromnog posla“ kojeg oni trebaju da obavljaju u Općoj bolnici, imaju vremena da uporno prozivaju i iznose laži na račun KCUS-a. Uz to dr.Drljević naziva uposlenike KCUS-a „kazneničkom bojnom“. Zna se da su to formacije stvorene za ubijanje, a mi se borimo da spašavamo bolesnike, za razliku od njega i njegovih mentora.

Najavljujemo tužbe koje ćemo, svi pojedinačno, podnijeti protiv njega.

Sramotno je od strane prof. dr Gavrankapetanovića da se uposlnike KCUS-a naziva „braćom i sestrama“, a da se toj istoj „braći i sestrama“ svakodnevnou javnosti podmeću laži i optužuje ih se za nerad.

On nije naš brat ni sestra, hvala Bogu dragom na tome.
Javnost mora da zna da su kapaciteti KCUS-a od početka pandemije COVID 19 otvorena, i da ovdje pričama i iznošenju neistina nema mjesta.

Stvarna slika o radu i stanju na KCUS je javno iznesena u izvještaju Federalne uprave za inspekcijske poslove i to je jedini relevantni dokaz i dokument koji bi trebali svi da poštuju, jer se na KCUS-u još od 31.01.2020. godine provode sve mjere vezane za COVID 19.

Nadamo se da će končano od strane pojedinaca iz Opće bolnice prestati medijska hajka i lažne optužbe na račun uposlenika KCUS-a i njihovog rada, jer ovo nije vrijeme kada treba otvarati frontove, nego zbiti redove i pokušati pobijediti pošast zvanu COVID 19.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više