Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Užas u Švedskoj: Silovali dvojicu dječaka, pa ih žive zakopali

Policija u Švedskoj uhapsila je dvojicu mladića starosti 18, odnosno 21 godinu, zbog sumnje da su oteli, silovali i dvojicu dječaka žive zakopali u na groblju u opštini Solna kraj Stokholma.

Stravičan zločin dogodio se prije 10 dana, a dječake je spasio slučajni prolaznik koji ih je ugledao kako goli tumaraju grobljem.

Prema navodima švedskih medija, dječaci su oteti u subotu 22. avgusta i dovedeni na groblje u Solnu. Tu su se osumnjičeni nad njima iživljavali satima. Na smjenu su ih silovali i tukli, a u ranim jutarnjim časovima su ih žive zakopali i pobjegli sa dragocenostima koje su pronašli kod mališana.

Jedan od dječaka je uspio da se izbavi iz rake i otkopa drugog mališana. Potom su obojica goli i krvavi naletjeli na prvog prolaznika i u suzama tražili pomoć.

Ubrzo je policija uhapsila dvojicu mladića, koji su im od ranije poznati zbog brojnih krivičnih djela. Mlađi je bio hapšen zbog krađe, a stariji osuđen zbog pokušaja ubistva. On je u trenutku izvršenja novog zločina trebalo da bude u zatvoru na izdržavanju kazne, ali policija nije uspjela da ga sprovede u zatvor jer je bio u bjekstvu.

Nije poznato koliko godina imaju zlostavljani dječaci, kao ni motiv napada.

Pojedini mediji su pisali da su dječaci nasumično odabrane žrtve, te da su osumnjičeni pokušali da ih namame da kupe drogu, a kada su dječaci to odbili, iz bijesa su ih oteli i doveli na groblje gdje su se na njima iživljavali više od 10 sati.

Na kraju su izmučene dječake tjerali da legnu u iskopane rake i krenuli da ih zatrpavaju zemljom.

Obojica privedenih negiraju zločine koje im se stavljaju na teret, ali prema nezvaničnim saznanjima, kod jednog od njih pronađene su stvari dječaka.

Dječacima je pružena ljekarska pomoć, a nadležni kažu da su u cijeli slučaj uključeni i najstručniji psiholozi koji bi trebalo da pomognu dječacima da se izbore sa traumama koje su preživjeli.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više