Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Uznemirujuće upozorenje UN-a: “Islamisti će ponovno napasti”

UN je na temelju izvješću svojih stručnjaka upozorio da je novi val terorističkih napada moguć prije kraja godine, prenosi Gardian.

Kako se navodi u izvješću, Islamska država i dalje raspolaže znatnim materijalnim sredstvima, a proces deradikalizacije nije dao očekivane rezultate.

Stručnjaci Savjeta sigurnosti ocjenjuju da je zato zabrinjavajuća slika globalnog islamističkog ekstremizma koji i dalje predstavlja značajnu prjetnju.

Autori izvješća ukazuju na zabrinutost zbog oko 30.000 stranaca koji su se otišli boriti za “kalifat”, odnosno Islamsku državu, i mogli bi biti još uvijek živi.

Neki od njih mogli bi se priključiti Al Kaidi ili drugim terorističkim skupinama koje mogu nastati. Neki od njih postat će vođe ili oni koji radikaliziraju druge borce”, stoji u izvješću.

Izvješće se temelji na informacijama koje su pribavile obavještajne agencije zemalja članica UN-a, prenosi “Novi život“.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više