Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vanredna sjednica Skupštine TK

Danas će biti održana sjednica hitnog karatkera Skupštine Tuzlanskog kantona.

Bit će razmatrana Informacija o stanju i pravnim sporovima između osnivača ”GIKIL-a” d.o.o. Lukavac čiji je jedan od osnivača ”KHK” d.d. Lukavac.

Kolegij Skupštine prepoznao je nužnost sagledavanja ozbiljne situacije u kojoj su se našle kompanije ”GIKIL” d.o.o. Lukavac i ”KHK” d.d. Lukavac, koje su od enormnog značaja za privredu ne samo Tuzlanskog kantona, nego i Bosne i Hercegovine i šire. Podržavajući napore Vlade Tuzlanskog kantona u zaštiti državne imovine i velikog broja radnih mjesta, te informisanja Skupštine Tuzlanskog kantona i javnosti o ovom problemu, zakazana je sjednica hitnog karaktera na kojoj će se razmatrati navedena informacija.

Pored predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona, na sjednicu su pozvani svi relevantni faktori uključeni u rad GIKIL-a, kao što su predstavnici menadžmenta GIKIL-a, KHK-a, GSL-a, predstavnici sindikata ovih kompanija, članovi Nadzornog odbora GIKIL-a, predstavnici nadležnih sudova, Tužilaštva TK i Pravobranilaštva TK, kao i predstavnici kompanija koja imaju najveća potraživanja prema GIKIL-u i čije poslovanje je ugroženo velikim dugovanjima – JP za vodoprivrednu djelatnost ”Spreča” i Željeznice FBiH.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više