Fresh Press portal
BIH Vijesti

Veliko srce Adire Hisić: Tuzlanka udomila Adila iz Pakistana: “Moja kuća je bogatija za jednog gosta”

Adira

Facebook stranica koja nosi naziv “Made in Bosnia” objavila je fotografija koja se rapidno širi ovom društvenom mrežom. Naime, na fotografiji se nalazi Adira Hisić iz Tuzle i Adil iz Pakistana.

Tuzlanka je, potrešena prizorima sa autobuske stanice u Tuzlu, a gdje migranti spavaju na ovoj zimi, odlučila udomiti Adila i pružiti mu krov nad glavom tokom zime.

Moja kuća je bogatija za jednog gosta, Adila iz Pakistana. Ja sam otišla na stanicu po njega. Ima isto godina kao moj Ismar. Ne postoji zakon koji će me spriječiti da sklonim dijete sa ove zime. Ne hvalim se, da me ne bi neko pogrešno razumio, djelima se ne hvali… Nego hoću da vam kažem da svi po jednog i nema nikog na cesti. Ne spominjite mi nikakvu državu, vladu i vlast i ove na vlasti – ja sam sebi vlast. Adil je divan momak, stidan i kulturan i nije nasilan… nije onakav kakve ih mnogi predstavljaju“, napisala je Adila Hisić iz Tuzle.

Povezani članci

Horor u Sarajevu: Migrant preminuo od povreda, porodica krivi zaštitara kampa

E.H

Kad sam vidio kome migrant kupuje paštetu bi me pošteno sram

E.H

Migrant iz Maroka opljačkao džamiju u Doboju

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više