Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

ViK isključio vodu Budnjinim “Hotelima Ilidža” zbog neisplaćenog duga od 280.000 KM

KJKP “Vodovod i kanalizacija” (ViK) Sarajevo je danas isključio “Hotele Ilidža” sa mreže vodosnabdijevanja zbog neizmirivanja obaveza prema ovom preduzeću.

ViK Sarajevo obavijestilo je hotele “Ilidža” koji su u vlasništvu biznismena iz SDA Alije Budnje da se njihova žalba odbija kao neosnovana, te da će pristupiti isključenju s vodovodne mreže svih njihovih objekata. Svoj dopis KJKP ViK utemeljio je na odluci Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je odbijena žalba hotela “Ilidža” kao neosnovana i kojom se potvrdilo prvostepeno rješenje.

Voda je isključena svim hotelima koji pripadaju HBRD “Hoteli Ilidža”, a to su hotel “Terme”, “Hercegovina”, “Kristal”, “Bosna” i “Austrija”.

Oni ViK-u duguju 280.000 KM te nisu uspjeli dogovoriti način rješavanja problema koji godinama traje.

Prošle godine u decembru je sarajevski VIK ovim hotelima ugasio vodu, no vlasnik ih je tužio nakon čega su morali da im ponovo uključe vodu. Kasnija, prvostepena odluka je pak išla u korist VIK-a s obzirom na to da su u sudskom procesu potvrđene nelegalne radnje na sistemu dvojnog vodosnabdijevanja.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više