Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Više od 300 brodova čeka otvaranje Suecskog kanala

Više od 300 brodova trenutno čeka na ulazu u Sueski kanal, gdje je i dalje zaglavljen veliki brod “Ever Given” koji je prije pet dana blokirao saobraćaj na ovom području.

Osim što je ovaj prizor moguće vidjeti iz svemirske stanice, na stranici Cruisin prikazani su i drugi brodovi koji čekaju s dvije strane kanala.

Brod “Ever Given” kompanije Evergreen, nasukao se u utorak prisiljavajući tako više od 320 brodova da čekaju na svoj red za plovidbu kanalom. Iako su kopači angažovani kako bi iskopali pijesak i blato oko luke gdje se nalazi brod, ovaj proces se odvija veoma sporo.

Uprava Sueckog kanala razmatra da da popust brodovima koji su pogođeni blokadom koju je izazvao nasukani teretni brod, izjavio je danas predsjedavajući Uprave Osama Rabije.On je za TV Al Arabija rekao da Suecki kanal gubi 13 do 14 miliona dolara dnevno zbog zastoja, prenio je Rojters,pišu Nezavisne

Nekoliko brodova moralo je da krene drugim putem oko Afrike.

Preliminarni izvještaji govorili su da se brod nasukao usljed jakih udara vjetra i pješčane oluje što je uticalo na vidljivost.

Međutim Rabi je naveo da vremenski uslovi nisu “glavni uzrok nasukavanja broda i da je u pitanju tehnička ili ljudska greška”.

Ipak, pretpostavlja se kako će brod uskoro biti pomjeren te kako će se saobraćaj uskoro normalizovati.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više