Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vlada KS traži lockdown na nivou FBiH!

Vlada KS je Skupštini KS danas predložila da se od Vlade i Kriznog štaba Ministarstva FBiH traži uvođenje lockdowna na teritoriji cijele BiH. Pri tome Vlada KS nije predložila uvođenje novog lockdowna na teritoriji samo Kantona Sarajevo.

– Predlažemo Skupštini KS da od Vlade FBiH i Kriznog štaba FBiH traži uvođenje jedinstvenih oštrijih mjera na nivou cijele FBiH, koje će uključivati zabranu kretanja, kao i zabranu rada određenim privrednim subjektima, navodi se u predloženom zaključki Vlade KS.

USVAJANJE KORONAZAKONA

Također, Vlada KS se obavezala da će pripremiti, a od Skupštine KS je zatraženo da do 19 marta bude donesen zakon o pomoći privredi s ciljem saniranja šteta izazvanih koronavirusom. Također, predloženo je da se od Vlade i Parlamenta FBiH donese isti takav zakon na entitetskom nivou, javlja Oslobođenje.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više