Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vranić potvrdio da je izolatoriji, u koji je uloženo 250 hiljada KM narodnog novca, pretvoren u kabinet Sebije Izetbegović

Menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na čelu sa Sebijom Izetbegović pretvorio je izolatoriji za koji je ranije izdvojeno 250 hiljada KM u kabinet generalne direktorice, potvrdio je ministar zdravstva KS Haris Vranić na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, piše “PRESS“.

Vranić je rekao da je Vlada KS dok je direktor KCUS-a bio Damir Aganović izdvojila 250 hiljada KM za izolatoriji na KCUS-u jer se strahovalo od širenja ebole.

“Dolaskom novog menadžmenta taj izolatoriji pretvoren je u kabinet menadžmenta KCUS-a tako da je KCUS ostao bez izolatorija”, rekao je Vranić.

On je istakao da je u međuvremenu proglašena pandemija korona virusa i da je KCUS bio prisiljen na improvizaciju. Kako kaže, tada se izuzima klinika na Podhrastovima i pravi se privremena Covid bolnica koja je neuslovna za takve potrebe.

“Nakon toga otvara se na Građevinskom fakultetu UNSA izolatoriji koji je otvoren s najmodernijim krevetima i opremom pa je iz nama čudnih razloga zatvoren. Tada nije bio toliko veliki broj zaraženih koji je zahtjevao hospitalizaciju”, rekao je Vranić.

Dodao je da u KS nije otvoren pomoćni izolatoriji iako se spominjalo nekoliko lokacija, a da on smatra kako su se trebele pripremiti sportska dvorana kao što su to uradile susjedne zemlje i zemlje zapadne Evrope.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više