Fresh Press portal
BIH Vijesti

Vratio se život na pijacu u Tuzli

Velika pijaca u Tuzli, iako je pazarni dan, ovog petka nije ličila na vrijeme kad bi se samo u prijepodnevnim satima na njoj moglo sresti na stotine prodavača i još više kupaca.

Nekad se na pijacu navraćalo da se sretnu, vide i popričaju prijatelji, poznanici, rodbina, dok su u doba korone nekadašnji običaji odgođeni za neko bolje i mirnije vrijeme.

Nijedan kupac na tuzlanskoj pijaci danas se nije mogao sresti a da nije opremljen rukavicama i maskom. Samo se rijetki nisu pridržavali propisanog rastojanja, kako od onih koje sretnu u prolazu, tako i od tezgi na kojima kupuju, a koje su, bez obzira na mnoge zabrane, bile snabdjevene raznim proizvodima, posebno zelenišom, piše “Avaz“.

Oni koji najviše poštuju propisana pravila ponašanja u vrijeme pandemije, vidjeli smo to i danas, su oni najstariji stanovnici Tuzle. Već prije 12 sati, teško da se, ne samo na pijaci, već i u samom gradu, mogao sresti neko od starijih stanovnika Tuzle.

Povezani članci

Sema i Pepo dom našli u zoološkom vrtu Bingo u Tuzli

E.H

Tuzla ne zaboravlja – Tuzla pamti, podsjeća i opominje…

E.H

Najtužniji dan u historji grada: Đukićeva granata ubila je tuzlansku mladost

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više